Titlu onorific pentru Andrei Marga în Canada

Așa cum am mai scris, în ziua de 25 iunie 2019, președinția Universității din Quebec (Canada) a comunicat oficial acordarea titlului de doctor honoris causa al cunoscutei universități canadiene profesorului Andrei Marga. În motivarea acordării, președintele universității canadiene, Joane Jean, a scris: „Am plăcerea de a vă informa că adunarea guvernatorilor Universității din Quebec, în reuniunea din 19 iunie 2019, V-a acordat titlul de doctor honoris causa (dhc). Această onoare vă este conferită ca recunoaștere a carierei Dvs. excepționale. Orice proiect pe care l-ați pus în operă și condus este impregnat de grija binelui comun… . Suntem fericiți să vă decernăm această distincție onorifică a Universității din Quebec, care va fi prezentată sub egida Ecole Nationale d’Administration Publique ( ENAP) a Canadei”.

Universitatea din Quebec (înființată în 1968) este amplasată în zece campusuri, cu Quebec și Montreal ca baze principale, și are în acest moment peste nouăzeci de mii de studenți.

În vederea acțiunilor din Canada, Andrei Marga a publicat volumul The Sense of Our History (Editura Academiei Române, București, 2019, cu sprijinul Băncii Transilvania din Cluj-Napoca), care conține conferințele sale la universități din Roma, Viena, Coimbra, Montpellier, Maribor și din alte spații academice importante.

În zilele premergătoare decernării, Andrei Marga a avut, în Canada, întrevederi la Ministerul Cooperării Internaționale și la Parlamentul Quebecului  și a susținut conferințele „O vedere asupra Europei actuale”, „Răspuns la crizele actuale” și „Corectura globalizării”.

Ceremonia acordării titlului de doctor honoris causa al Universității din Quebec (Canada) profesorului Andrei Marga a avut loc la Montreal, în ziua de 1 noiembrie 2019. În cadrul ceremoniei, Andrei Marga a susținut discursul „O țară care integrează ceea ce îi aparține”.

Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *