La orizontul unui mare festival

,,A Tribute to Gyorgy Ligeti in his Native Transylvania”,ediția a III-a, online

Organizată de către Asociația ,,Transylvania Art and Science”, în colaborare cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, conferința internațională din cadrul festivalului ,,A Tribute to György Ligeti in His Native Transylvania” propune o temă parcă în consonanță perfectă cu contextul global în care ne aflăm: ,,Thanatos in Contemporary Music; from the Tragic to the Grotesque”. Desfășurată în zilele de 30 și 31 octombrie (pe platforma ZOOM), conferința îl are ca invitat în postură de keynote speaker pe Prof. dr. Hermann Danuser (Universitatea ,,Humboldt” Berlin), unul dintre cei mai reputați muzicologi specializați în muzica secolului XX. Cei care doresc să asiste la acest eveniment de înaltă ținută, organizat de Conf. univ. dr. Bianca Temeș (directorul festivalului), sunt rugați să completeze documentul de înregistrare din link-ul de mai jos (participarea este fără taxă). Proiectul de festival, desfășurat în format online pe perioada 28 octombrie – 1 noiembrie este co-finanțat de AFCN și realizat cu sprijinul Primăriei Municipiul Cluj-Napoca.

https://goldenpages.jpehs.co.uk/…/thanatos-in-contemporary…/

Din evenimentele Festivalului ,,A Tribute to György Ligeti in his Native Transylvania”, ediția a III-a, online, centrată în acest an pe tema morții reflectată în creația contemporană: în data de 31 octombrie, vom porni într-o tulburătoare călătorie muzicală inițiatică, marca Irinel Anghel. Destinația: ,,Lumea de dincolo”. 

Artista a formulat un mesaj pentru public: ,,ca să nu ne vedem pe cursul Styxului – purtați măști și dacă totuși ne întâlnim acolo: PURTAȚI CĂȘTI! Pentru că altfel nu veți putea auzi muzica și mesajele ce vin din Underworld”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *