GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig  la cea de a 173-a acțiune umanitară pentru România!

ÎN ULTIMA CLIPĂ…

Într-adevăr, în ultima clipă a ajuns la punctul de frontieră Borș, intrând cu bine în România, cel de-al 173-lea transport umanitar pentru România, cu bunuri adunate, selectate, ambalate și expediate de GROVE-MOLDOVAN Art-Foundation Braunschweig, prin fondatorii acesteia, galeristul Hans-Joachim  GROVE și Dr. Maria Rodica GROVE. Traseul de la Wendeburg (Germania) spre Cluj-Napoca a fost urmat ca de obicei, în cei peste 30 de ani de când cei doi prieteni ai României – admirabili  Cetățeni de onoare ai municipiului Cluj-Napoca – fac această activitate pro bono, alocând din timpul lor (și din buzunarul propriu!) tot ceea ce este necesar pentru ca această activitate umanitară să aibă continuitate.

 

Și astfel, în ultima clipă înainte de închiderea granițelor, transportul cu ajutoare din zona Peine – preponderent material medical, dar și altele –  a ajuns în județul Cluj. Primele pachete au fost distribuite de Pr. Georgel Rednic în comunitatea romă din Cojocna, ne-a declarat, zilele trecute, galeristul Grove, care a ținut să mulțumească tuturor donatorilor care au făcut posibilă această nouă acțiune. Și, tot de la interlocutorul nostru am aflat că, probabil pe la mijlocul lunii mai, în funcție de evaluarea situației pe plan local și internațional, se va decide împreună cu Direcția Socială și Medicală din cadrul Primăriei clujene și cu Pr. Rednic modalitatea de continuare a acțiunilor umanitare în cursul verii care vine.

O contribuție substanțială în organizarea și pregătirea celui de-al 173-lea transport pentru România a avut-o, ca întotdeauna, și cabinetul privat de medicină dentară condus de dna Dr. Maria Rodica Grove. Confruntate în momentul de față cu lipsa măștilor și a altor materiale de protecție, fără de care nu se poate lucra în cabinet, unde apropierea de pacient este inevitabilă, dna Dr. Grove și asistentele sale, Nadine Zulke și Sabine Gaus, s-au pus pe treabă și și-au confecționat chiar ele măști de protecție, fapt subliniat într-un articol apărut, recent, în ziarul ,,Neue Braunschweiger”.(v. foto)

Coronavirusul nu pune lacăt pe cabinetele de medicină dentară, chiar cu activitatea mult diminuată, cum nu este întreruptă nici activitatea persoanelor  care au afaceri mai mari sau mai mici, cum este și galeristul Grove. Speranța că toate vor intra în normal, mai devreme sau mai târziu, există, iar noi trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putință să accelerăm acest proces – ne-a mai spus galeristul. Așa să fie, spunem și noi, Doamne ajută!

În imaginile puse la dispoziție:

  1. Dna Dr. Grove împreună cu transportatorii români Adi și Marian, înainte de plecare acestora din Wendeburg

2. Distribuirea primelor ajutoare la o familie din Cojocna

Michaela Bocu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *